The Davao City Chamber of Commerce and Industry, Inc. in partnership with Mr. Jojo Rom invites you to Urban Container Gardening (UCG) with an Introduction to a Household-based Waste Management and Food Security System Seminar. With 1500 learning fee, following topics will be discussed:

Morning Session: ORSEM ON UCG (8:00AM-10:00 AM)-2 Hours Orientation Seminar and Discussion-Household-based Waste Management and Food  Security System

  • Background of UCG
  • Environmental Issues & Effects on Philippine Agriculture and Socio-Political & Economic Progress
  • Our Share of Climate Change
  • Disaster Preparedness and Response (Attitude Change)
  • The UCG and ECOSAN Philosophy
  • Technical Aspect of UCG
  • The Socio-economic benefits
  • Household-based Response

Morning Session: UCG TECHNOLOGY TRANSFER -2 Hours DEMONSTRATION AND TECHNICAL LECTURE (10:00AM-12:00NN)-2 hours

  • The applications of practical sciences principles in Urban Container Gardening
  • Good Agricultural Practices on
  • Container Preparation & Designing (with emphasis on Design and Functions) 
  • Growing Medium Preparation and Mixing (with emphasis on Physical and Chemical actions in soil)
  • Seeds and Seedling Preparation with Planting/Transplanting Technique
  • Organic Bio-solid/Liquid Fertilizer and Pesticide Preparation (OHN, Calcium Phosphate, Calcium, LABbased Fertilizer, Fish Amino Acid, Vermi-tea)
  • Crop Care and Maintenance
  • Alternative Pest Management (Organic pesticide preparation and application)
  • Fertilization Technique (Organic fertilizer preparation and application)
  • Watering Technique (Micro-green housing, vacuum sprinkler, distillation)
  • Soil Treatment and Reusing Technique (Solarization and Reconditioning)
  • Solid Waste Management (Levels of Waste Segregation)
  • Biodegradables Barrel Composting, Vermi-composting and Heap Composting
  • Recyclable
  • Residual

Afternoon Session: UCG TECHNOLOGY TRANSFER   Lecture on Garden/ Home Farm Planning (1:00PM-5:00PM)-4 hours

  • Lecture (Principles and Practical Applications)
  • Design, Details and Functions of different Plant Risers (“A”, “Pyramid” “Single Span” Plant Risers) Hands-on/Workshop (1:00am-5:00pm)-4 hours
  • Barrel Composter Making
  • Soil Mixing
  • Container/Pot Designing
  • Sowing and Transplanting
  • Group Reporting (Presentation of group outputs) (4:00pm-4:30pm)-0.5 Hour
  • Closing(4:30pm-5:00pm)-0.5 Hour

Should you be interested you can call 082-300-2198 or email arlyntolentino@davaochamber.com

Urban Container Gardening Training

Events & Trainings Details

DATE:December 14, 2016

TIME:8:00 AM - 5:00 PM

VENUE:DCCCII Board Room 2/F DCCCII Bldg. JP Laurel Avenue, Davao City